Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΣΟΚ: Δείτε τι κρύβεται στο μαξιλάρι και στα ρούχα μας

ΔΕΙΤΕ: Αυτά τα πλάσματα βρίσκονται στο μαξιλάρι σας!

Οι φωτογραφίες που θα δείτε μπορεί να σας τρομάξουν…
Πρόκειται για τα ακάρεα. Κάτι μικρά πλασματάκια που υπάρχουν παντού στο σπίτι, ευθύνονται για πολλές αλλεργίες, και προτιμούν να κοιμούνται μαζί σας, δίπλα σας, στο μαξιλάρι, το στρώμα και το πάπλωμα σας. Διαβάστε τι είναι τα ακάρεα και δείτε τα σε υπερ μεγενθυμένες φωτογραφίες.



Τα ακάρεα ανήκουν στην οικογένεια των αραχνοειδών και είναι τόσο μικρά σε μέγεθος που δεν φαίνονται με το ανθρώπινο μάτι. Πολλά ακάρεα έχουν ανεπτυγμένες αισθήσεις, όπως επίσης πολλά από αυτά δεν έχουν μάτια. Τα μάτια τους είτε έχουν συγχωνευθεί είτε και έχουν εκλείψει και έτσι τα διάφορα είδη έχουν από καθόλου ως και πέντε μάτια.
Διάφορες ομάδες ακαρείων ευθύνονται για την ψώρα και τις αλλεργίες. Μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα, έκζεμα και επιδεινώνουν την ατοπική δερματίτιδα. Συνήθως συγκεντρώνονται σε ζεστά και υγρά μέρη όπως τα στρώματα των κρεβατιών. Θεωρείται πως η εισπνοή τους από τον άνθρωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου εκθέτει το ανθρώπινο σώμα σε κάποια αντιγόνα που τελικά προκαλούν αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Τα ακάρεα της σκόνης θεωρούνται από τα χειρότερα αλλεργιογόνα.
Όπως και με όλα τα είδη των αλλεργιών, η θεραπεία από την αλλεργία λόγω ακάρεων ξεκινά με το να τα αποφεύγει κανείς. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως βοηθούνται άμεσα από την απομάκρυνση όσοι υποφέρουν από ατοπική δερματίτιδα. Βοηθά επίσης το τακτικό πλύσιμο των στρωμάτων και των κουβερτών με ζεστό νερό.
Ένα συνηθισμένο στρώμα μπορεί να περιέχει εκατομμύρια ακάρεων σκόνης, τα οποία, μαζί με τα περιττώματά τους, μπορούν να εισέλθουν στα πνευμόνια μας και να μας προκαλέσουν μέχρι και κρίσεις άσθματος. Τα ακάρεα και τα παράγωγά τους μπορεί να αποτελούν μέχρι και το δέκα τα εκατό ενός μαξιλαριού δύο ετών.
Πηγή: iatropedia.gr
Please LIKE and SHARE, Thank you!

2 σχόλια :

  1. ΜΠΛΙΑΧ! ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δυστυχώς και είναι πολύ δύσκολο να τα καταπολεμήσεις. Μπορείς να τα σκοτώσεις μόνο σιδερώνοντας τα ρούχα, και ψεκάζοντας τακτικά το στρώμα με ειδικά σπρέι.

      Μπορείς να γίνεις φίλος της σελίδας ή να με ακολουθήσεις με mail, ή στο Twitter ή να κάνεις Like στη σελίδα μου στο Facebook.
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή