Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Κίνα: Στομάχι γυναίκας έκανε έκρηξη προκαλώντας φωτιά

Το στομάχι μιας γυναίκας, η οποία εκείνη τη στιγμή υποβαλλόταν σε εγχείρηση, έκανε έκρηξη, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί το χειρουργείο στις φλόγες.

Η απίστευτη αυτή ιστορία εκτυλίχθηκε σε κλινική στην Κίνα και όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η 58χρονη γυναίκα είχε τρομερούς πόνους στο στομάχι λόγω μεγάλης κατανάλωσης φαγητού και ποτού και οι γιατροί αποφάσισαν να τη χειρουργήσουν.

Την ώρα όμως της εγχείρησης, το στομάχι της έκανε έκρηξη και τα αέρια που διέφυγαν (κυρίως η αιθανόλη) ήρθαν σε επαφή με το ηλεκτρικό νυστέρι, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Αμέσως, το προσωπικό της κλινικής έσπευσε να σβήσει τη φωτιά. Όταν αυτό κατέστη δυνατό, η εγχείρηση συνεχίστηκε, με αφαίρεση του στομάχου.

Οπως δήλωσε ο χειρούργος, η γυναίκα έπασχε από γαστρεκτασία, δηλαδή οξεία διεύρυνση του στομάχου που προκαλεί φούσκωμα και δυσπεψία λόγω σχηματισμού αεροθαλάμου από κατάποση αέρα.

«Συνήθως, οι άνθρωποι σταματούν να τρώνε όταν νοιώσουν κορεσμό. Αλλά αν τρώνε πολύ και πίνουν ταυτόχρονα αλκοόλ, μπορεί να αγνοήσουν τα σήματα κορεσμού που εκπέμπει ο εγκέφαλος και να συνεχίσουν να τρώνε ακατάπαυστα με αποτέλεσμα να πάθουν γαστρεκτασία», δήλωσε ο γιατρός.
Please LIKE and SHARE, Thank you!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου